Az arcizmok erősítése és feszesítése érdekében is léteznek olyan jóga gyakorlatok, amelyek segítenek megemelni és feszesebbé tenni az arc izmait. A következő jóga ászanák hatékonyak lehetnek az arcizmok feszesítésében és az arc megereszkedésének enyhítésében:

  1. Feszítő ászana: ülj egyenesen, nyisd ki szélesen a szemed, majd emeld fel a szemöldöködet, miközben húzod vissza az álladat. Tartsd ezt a pozíciót 10-15 másodpercig, majd engedd el. Ismételd meg többször.
  2. Orrhíd nyújtása: ülj egyenesen, nyisd ki a szemed és emeld fel a szemöldöködet, miközben húzod vissza az álladat. Helyezd az ujjbegyeidet az orrodra, majd húzd finoman felfelé az orrhídon. Tartsd ezt a pozíciót 10-15 másodpercig, majd engedd el. Ismételd meg többször.
  3. Sáhaszrárák: feküdj a hátadra, hajlítsd be a térdeidet és tedd le a talpadat a földre. Emeld fel a csípődet a padlóról, és nyújtsd ki a karjaidat a fejed fölé. Tartsd ezt a pozíciót 10-15 másodpercig, majd engedd le a csípődet. Ismételd meg többször.
  4. Az arcizmok és a nyakizmok masszírozása: használj kis köralakú mozdulatokat az arcizmok és a nyakizmok masszírozására. Kezdj az arc alsó részénél, majd haladj felfelé az arcon és a homlokon. Ismételd meg többször.

Ezek a jóga ászanák és gyakorlatok hatékonyak lehetnek az arcizmok feszesítésében és az arc megereszkedésének enyhítésében. Azonban, ahogy mindig, fontos, hogy konzultálj az orvosoddal, mielőtt bármilyen új gyakorlatot elkezdenél, különösen, ha valamilyen egészségügyi problémád van.

Az arc és a nyak izmainak erősítése és feszessé tétele érdekében a jóga különböző ászanái hatékonyak lehetnek. Az alábbiakban néhány példa található:

  1. Simha mudra (Oroszlán jógapóz): Üljünk le kényelmesen, nyújtsuk ki a lábakat, és tegyük a tenyerünket a combunkra. Húzzuk vissza a vállainkat, nyújtsuk előre a mellkasunkat, majd húzzuk vissza a nyelvünket és erősen nyögjünk, mintha egy oroszlán hangját adnánk ki. Ez az ászana erősíti az arc és a nyak izmait, javítja a hangszálak működését, és csökkenti a stresszt.
  2. Halasana (Magzatpóz): Üljünk le a sarkunkra, hajtsuk előre a testünket, és fektessük le a hátunkat a talajra. Emeljük fel a lábainkat, és próbáljuk meg érinteni a talajt a fejünkkel. Tartsuk meg ezt az ászanát 30 másodpercig, majd lassan engedjük le a lábainkat. Ez az ászana nyújtja az arc és a nyak izmait, javítja a vérkeringést, és csökkenti a stresszt.
  3. Bhujangasana (Kobra póz): Feküdjünk le a hasunkra, és emeljük fel a mellkasunkat, támaszkodjunk a karjainkra. Tartsuk meg ezt az ászanát 30 másodpercig, majd engedjük le a testünket. Ez az ászana erősíti az arc és a nyak izmait, javítja a vérkeringést, és csökkenti a stresszt.
  4. Viparita Karani (Falpóz): Üljünk a fal mellett, és helyezzük a csípőnket a falra. Emeljük fel a lábainkat, és támasszuk meg a hátunkat a falon. Tartsuk meg ezt az ászanát 5-10 percig. Ez az ászana segít az arc és a nyak izmainak ellazításában, javítja a vérkeringést, és csökkenti a stresszt.

Ezek az ászanák csak néhány példa a sok jóga ászanából, amelyek segíthetnek a megereszkedett arc és a nyak feszessé tételében. Azonban fontos megjegyezni, hogy a jóga csak kiegészítő kezelésként használható, és nem helyettesíti az orvosi ellátást. Ha valamilyen egészségügyi problémája van, mindig konzultáljon orvosával a jóga gyakorlásának megkezdése előtt.

By riguge

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük